JADŁOSPIS

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

18.03.2019

Pasta rybna4 z papryką,  chleb1 z masłem2, pomidor, bawarka2

Serek homogenizowany2, pieczywo ryżowe, mięta

 

Kapuśniak z białej kapusty6

Pieczeń rzymska3, w sosie musztardowym, kasza gryczana, surówka z kiszonych ogórków, kompot.

WTOREK

19.03.2019

Szwedzki stół: pieczywo1 mieszane, jajko3, ser żółty2, wędlina, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kakao2

Sałatka makaronowa1 z wędzonym kurczakiem, bułka weka, herbata z cytryną

 

Zupa grochowa6

Racuchy1,2,3 z jabłkiem i cukrem, jogurt 2 truskawkowy (wyrób własny), kompot

ŚRODA

20.03.2019

Twarożek2 z awokado, rzodkiewką i koperkiem, bułka1 z masłem2, kawa z mlekiem2

Tost1 z serem, ketchup (wyrób własny), herbata

 

Zupa szczawiowa z ryżem6

Kotlet mielony3, ziemniaki, surówka kolorowy ogród, kompot

CZWARTEK

21.03.2019

Kasza manna1 na mleku2, bułka1 weka z masłem2, schab pieczony(wyrób własny), sałata, pomidor, herbata owocowa

Pasta jajeczna3 chleb1 orkiszowy z masłem2, sałata, papryka, mleko2

 

Zupa krem z marchwi z pestkami dyni6

Leczo, makaron1 wieloziarnisty, napój miętowo-owocowy

PIĄTEK

22.03.2019

Kasza jaglana na mleku2, kanapka wiosenna: bułka1 weka z masłem2, sałata, pomidor, ogórek, papryka, herbata z cytryną

Bułka wieloziarnista1 z serem żółtym2, sałata, awokado, kakao2

 

Zupa wiejska6

Pulpet rybny1,3,4, sos beszamelowy1,2, ryż z kurkumą, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.