JADŁOSPIS

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

14.01.2019

Chleb1 z masłem2, sałatka z tuńczyka4, papryka, ogórek, bawarka2

Bułka1 z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa z mlekiem2

 

Zupa brokułowa2,6

Kotlet3 z piersi kurczaka, mix kasz jaglanej i jęczmiennej1, surówka z  pora z kukurydzą , kompot

WTOREK

15.01.2019

Stół szwedzki (pieczywo1 z masłem2, wędlina, ser żółty2, jajko3, ogórek, pomidor, papryka, sałata), kakao2

Pieczeń wieprzowa , chleb1 żytni z masłem2 , sałata, ogórek, herbata owocowa

Zupa krem z cukinii z prażonymi pestkami słonecznika6

Krokiet serowo1,2,3– ziemniaczany, sos pieczarkowy,  owoc, herbata miętowa

ŚRODA

16.01.2019

Kasza manna1 na mleku2, chałka1 z masłem2 i miodem, herbata z cytryną

Koktajl mleczny2 z truskawkami posypany prażonymi płatkami owsianymi1 , pieczywo ryżowe

Rosół z makaronem1,6

Udko z kurczaka, ziemniaki2 puree z koperkiem, marchew z groszkiem, kompot

CZWARTEK

17.01.2019

Bułka1 z masłem2, pasta z ciecierzycy z dodatkiem szczypiorku,  rzodkiewka, kawa z mlekiem2

Chleb1 wieloziarnisty z masłem2, sałatka jarzynowa3,6 , bawarka2

Kapuśniak z kiszonej kapusty6

Zapiekanka  ziemniaczana1 z serem żółtym2, warzywami i wędliną, kompot, owoc

PIĄTEK

18.01.2019

 

 

 

 

 

 

Chleb1 z masłem2 czosnkowym, twarożek2 z pomidorami i szczypiorem, mleko2

Grzanka1 z ziołami i serem żółtym2

 

Zupa z zielonego groszku z jajkiem3,6

Filet z dorsza4 w płatkach kukurydzianych1, ziemniaki, surówka z rzodkiewki i białej rzodkwi, napój owocowo-miętowy

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.