DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

01.03.2021

Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy z masłem i makrelą w pomidorach, ogórek kiszony, herbata z cytryną i imbirem

Bułka wieloziarnista z masłem czosnkowym, ser żółty, sałata, papryka, mleko

 

Krem z brokułów z pestkami słonecznika

Filet drobiowy z warzywami, ziemniaki, kompot

WTOREK

02.03.2021

Chleb z masłem, jajko na liściu sałaty w sosie tatarskim, kawa z mlekiem 

Bułka grahamka z masłem, sałata, szynka gotowana, ogórek zielony

 

Barszcz ukraiński  

Ryż zapiekany z jabłkami i bitą śmietaną, mięta  

ŚRODA

03.03.2021

Płatki ryżowe na mleku, chałka z masłem i miodem, herbata z cytryną i imbirem

Chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, ser biały, papryka, bawarka

 

Krupnik  

Spaghetti, banan, kompot  

CZWARTEK

04.03.2021

Stół szwedzki: pieczywo mieszane, ser żółty, szynka z pieca, jajko, sałata, ogórek kiszony, papryka, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka

 

Kisiel z jabłkiem, pieczywo ryżowe, herbata owocowa

 

Zupa grochowa

Klopsik w sosie koperkowym, mix kasz, ogórek kiszony, kompot    

PIĄTEK

05.03.2021

Kasza manna na mleku, bułka pszenna z masłem, sałata, polędwica sopocka, pomidor, mięta

Jabłko w cieście, herbata owocowa 

 

Zupa jarzynowa  

Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji

Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

Ustawienia plików cookie na tej stronie internetowej są ustawione na "zezwalaj na pliki cookie", aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z przeglądania. Jeśli nadal używasz tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz "Akceptuj" poniżej, to wyrażasz na to zgodę.

Zamknij