DZIEŃ
|
I ŚNIADANIE
|
II ŚNIADANIE + ZUPA
|
II DANIE
|
PONIEDZIAŁEK
23.01.2023
|
Płatki jęczmienne1 na mleku2, chleb1 pszenny z masłem2, sałatka z tuńczyka4, pomidor, rzodkiewka, herbata owocowa
|
Bułka1 grahamka z masłem2, szynka gotowana, sałata, papryka, bawarka2
Zupa2,6 ogórkowa z koperkiem
|
Jajko sadzone1,3 ziemniaki z koperkiem, marchew tarta z jabłkiem, kompot
|
WTOREK
24.01.2023
|
Talerz różności: pieczywo1mieszane
jajko3, ser2 żółty, wędlina, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kawa z mlekiem2
|
Bułka1 z masłem2 Twarożek2 z koperkiem, ogórek, herbata owocowa
Zupa2,6 krem z marchwi z grzankami
|
Makaron1 z warzywami i mięsem, owoc, kompot
|
ŚRODA
25.01.2023
|
Chleb1 razowy z masłem2, pasta z fasoli ze szczypiorem i rzodkiewką, papryka,bawarka2
|
Bułka1 weka z masłem2 , karczek pieczony, sałata, papryka, kakao2 Barszcz czerwony zabielany jogurtem2,6 |
Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt naturalny2 kompot |
CZWARTEK
26.01.2023
|
Płatki kukurydziane1 na mleku2, chleb1 z masłem2, sałata, ser2 żółty, awokado, herbata z cytryną
|
Chałka1 z masłem2, ser2 biały,herbata owocowa
Zupa minestrone z zacierką1,6
|
Filet z indyka w sosie jogurtowo2-śliwkowym, mix kasz (kasza gryczana +pęczak), surówka z białej kapusty kompot
|
PIĄTEK
27.01.2023
|
Chleb kukurydziany1 z masłem2, polędwica sopocka, sałata, pomidor, kakao2
|
Chleb1 orkiszowy z masłem, sałatka z makaronu1 z ogórkiem i kukurydzą, bawarka2
Zupa ryżowa 6
|
Ryba panierowana1,3,4ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, herbata miętowa
|
Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.