DZIEŃ |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE + ZUPA |
II DANIE |
PONIEDZIAŁEK 20.06.2022 |
Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, pasta z makreli w pomidorach, ogórek zielony, herbata owocowa |
Bułka grahamka z masłem, szynka drobiowa, pomidor, bawarka Zupa pieczarkowa z makaronem |
Klopsik w sosie, mix kasz, mizeria, kompot
|
WTOREK 21.06.2022 |
Chleb graham z masłem, sałata, pasztet zapiekany, ogórek kiszony, bawarka |
Budyń z borówkami, herbata z cytryną
Zupa jarzynowa |
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot, owoc |
ŚRODA 22.06.2022 |
Bułka wieloziarnista z masłem, sałata, ser żółty, awokado, kawa z mlekiem |
Sałatka owocowa, wafel ryżowy
Zupa wiejska z zacierką |
Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, sałatka z pomidorów, kompot |
CZWARTEK 23.06.2022 |
Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem, sałata, pomidor, papryka, ogórek zielony, ogórek kiszony, rzodkiewka, jajko, ser żółty, wędlina, kakao |
Bułka pszenna z masłem, sałata, parówka z szynki, ketchup, herbata owocowa
Barszcz ukraiński |
Ryż z polewą jogurtowo – owocową, kompot
|
PIĄTEK 24.06.2022
|
Chleb pszenny z masłem czosnkowym, ser biały, awokado, kakao |
Bułka wieloziarnista z masłem, sałata, jajko na liściu sałaty, sos tatarski, kawa z mlekiem
Zupa szparagowa (krem) |
Ryba panierowana, ziemniaki, mix sałat z pomidorami w sosie winegret , kompot
|
Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji