JADŁOSPIS

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

23.09.2019

Chleb1 z masłem2, pasta z tuńczyka4, pomidor, kakao2

Kasza manna1 na mleku2 z rodzynkami

 

 

Zupa porowa2,6

Zapiekanka z makaronu1,3 wędliny i sera żółtego2, kompot, owoc

WTOREK

24.09.2019

Płatki jęczmienne1 na mleku2, chleb1 orkiszowy z masłem2, serem2 białym, ogórkiem i sałatą, herbata miętowa

Szynka pieczona (wyrób własny), bułka1 z masłem2, sałata, papryka, rzodkiewka, herbata owocowa

Zupa krem z czerwonego buraka6

Kotlet schabowy1,3, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

ŚRODA

25.09.2019

Ryż na mleku2, chleb1 razowy z masłem2, szynką, pomidorem, sałatą, herbata z cytryną

Chałka1 z masłem2 i dżemem(wyrób własny), kakao2

 

Zupa kalafiorowa2,6

Gołąbki po hiszpańsku w sosie pomidorowym1, ziemniaki, kompot, owoc

CZWARTEK

26.09.2019

Chleb1 wieloziarnisty z masłem2, ser żółty2 tarty, pomidor, sałata,

kawa1 z mlekiem2

Pasztet drobiowy, bułka1 weka z masłem2, sałata, ogórek, bawarka2

Zupa wiejska6

Gulasz mięsno- warzywny6, kasza jęczmienna, kompot

 

 

PIĄTEK

27.09.2019

Jajecznica3 ze szczypiorkiem i pomidorami, bułka1 z masłem2, mleko2

Kanapka jesienna (chleb1 żytni, masło2, ser żółty2, papryka, sałata, rzodkiewka, ogórek), kakao2                               

Pomidorowa z ryżem2,6

Ryba1,3,4, ziemniaki,

surówka z białej kapusty, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.