JADŁOSPIS

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

10.12.2018

Chleb1 z masłem2, pasta rybna4 ze szczypiorem, pomidor, bawarka2

Bułka1 z masłem2, parówka z szynki, ogórek, ketchup, kakao2

 

Zupa selerowo-porowa6

Kotlet schabowy, ryż, surówka z  kapusty pekińskiej, kompot

WTOREK

11.12.2018

Stół szwedzki(pieczywo mieszane1 ,wędlina, ser żółty2, jajko3, ogórek, pomidor, papryka, sałata), herbata owocowa

Pieczeń wieprzowa pieczona(wyrób własny), chleb1 żytni z masłem2 sałata, ogórek, kawa1 na mleku2

Zupa krem z marchwi z  pestkami słonecznika6

Pampuchy1,3 z , sosem jogurtowo2 truskawkowym, napój cytrynowo- miętowy

ŚRODA

12.12.2018

Bułka1 weka z masłem2, pasta jajeczna3 ze szczypiorem, pomidor, rzodkiewka, kakao2

Szarlotka1,3 (wyrób własny), mleko2

 

Rosół z makaronem1,6

Udko z kurczaka, ziemniaki puree z koperkiem, marchew z groszkiem, kompot

CZWARTEK

13.12.2018

Płatki jęczmienne1 na mleku2, chałka1 z masłem2 i miodem, herbata z cytryną

Chleb1 wieloziarnisty z masłem2, sałatka jarzynowa3,6 , bawarka2

Kapuśniak z kiszonej kapusty6

Zapiekanka3  ziemniaczana z serem żółtym2, warzywami6 i mięsem, kompot, owoc

PIĄTEK

14.12.2018

Chleb1 z masłem2 czosnkowym, twarożek2 z pomidorami i szczypiorem, mleko2

Kisiel z owocami (wyrób własny), pieczywo chrupkie, herbata

Barszcz czerwony3,6

Pulpeciki3 rybny4, sos koperkowy1, mix kasz, surówka z rzodkiewki i białej rzodkwi, napój owocowo-miętowy

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.