JADŁOSPIS

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
24.06.2019

Tost „Szczepinek” (żółty ser, pieczywo tostowe, ketchup)

Kakao

 

Chleb ryżowy, kisiel z owocami, herbata owocowa

Krupnik

Kotlet mielony, młode ziemniaki z koperkiem, sałata ze śmietaną

Kompot

WTOREK
25.06.2019

Chleb z masłem , pomidor, jajecznica ze szczypiorkiem

Kawa z mlekiem

 

Kanapka z szynką, rzodkiewka, sałata, ogórek zielony, herbata z cytryną

Zupa kalafiorowa

Risotto z sosem pomidorowym

Kompot

ŚRODA

26.06.2019

Bułka weka z masłem, pasta z tuńczyka, sałata, pomidor

Bawarka  

Bułka wieloziarnista z masłem, kiełbaska na gorąco, ketchup,

Herbata z cytryną

Botwinka

Jajko sadzone, młode ziemniaki z koperkiem, ogórek małosolny

Napój cytrynowy

CZWARTEK

27.06.2019

Bułka z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka

Mleko

Cisto z truskawkami (wyrób własny), herbata

 

Zupa ogórkowa

Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z młodej kapusty

Kompot

PIĄTEK

28.06.2019

Chleb żytni z masłem, , sałata, kiełbasa szynkowa, pomidor

 

Kakao

Chleb wieloziarnisty, pasta jajeczna, ogórek zielony

Zupa wiedeńska

Makaron z polewą truskawkową

Kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.