JADŁOSPIS

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

20.05.2019

Chleb1 z masłem2,  makrela w pomidorach4, papryka, kawa1 z mlekiem2

Chleb1 orkiszowy z masłem2 kiełbasa krakowska, ogórek, sałata, bawarka2

Żurek 1,2,6

Jajko3 sadzone, ziemniaki, fasolka szparagowa, napój imbirowo-cytrynowy

 

WTOREK

21.05.2019

Płatki ryżowe1 na mleku2, bułka1 z masłem2, pasztet zapiekany3, rzodkiewka, pomidor, herbata owocowa

Szynka wieprzowa3 pieczona w ziołach(wyrób własny)

chleb1 żytni z masłem2, sałata, ogórek, kakao2

Zupa groszkowa1,2,6

Łazanki1, owoc,
kompot

 

ŚRODA

22.05.2019

Bułka weka1 z masłem2, ser żółty2, sałata, pomidor, rzodkiewka, kakao2

Kisiel z jabłkami

 

Zupa jarzynowa1,2,6

 

Gulasz3 wieprzowy, kluski na parze1, surówka z pora, napój miętowo- cytrynowy

 

CZWARTEK

23.05.2019

Pasta z wędzonego kurczaka, bułka1 z masłem2, sałata,  rzodkiewka, kawa1 z mlekiem2

Tost z serem żółtym 1,2
herbata owocowa

 

Zupa grochowa1,2,6

Pierogi leniwe1,2,3, tarta marchew z jabłkiem, herbata miętowa 

 

PIĄTEK

24.05.2019

 

 

 

 

 

Chleb1 razowy z masłem2, jajecznica3 ze szczypiorem i pomidorami, bawarka2

Ser biały2, chleb1 żytni z masłem2, sałata, papryka, kakao2

Zupa marchewkowa 6

Zapiekanka makaronowa z wędliną, jajkiem3 i żółtym serem2, kompot

 

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.