DZIEŃ |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE + ZUPA |
II DANIE |
|
PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 |
Płatki jęczmienne1 na mleku2, chleb1z masłem2, pasta z makreli z jajkiem4, ogórek, herbata miętowa |
Twarożek2 z marchewką, bułka1 wieloziarnista z masłem2, pomidor, herbata owocowa Barszcz biały1,2,6 |
Kaszotto z mięsem i warzywami 2, kompot wieloowocowy
|
|
WTOREK 21.03.2023 |
Bułka1 weka z masłem2, polędwicą, pomidor, sałata, awokado, bawarka2 |
Kasza jaglana1 na mleku2 z rodzynkami
Zupa kalafiorowa6 |
Kotlet mielony3, ziemniaki2, sałata lodowa ze szczypiorem, kompot |
|
ŚRODA 22.03.2023 |
Chleb1 z masłem2, pasta z sera żółtego2 z papryką, ogórek, rzodkiewka, kakao2 |
Pasztet zapiekany, chleb1 razowy z masłem, papryka, sałata, herbata owocowa Zupa ziemniaczana 1,2,6 |
Kluski na parze z polewą jogurtowo- owocową1,2,3 , kompot, owoc |
|
CZWARTEK 23.03.2023 |
Płatki owsiane na mleku2, chleb1 żytni z masłem2, wędlina, sałata, ogórek, herbata |
Chałka1 z masłem2 i dżemem, kakao2
Zupa krem z brokuła 6 |
Gulasz drobiowy, kopytka, bukiet warzyw, napój cytrynowo -imbirowy |
|
PIĄTEK 24.03.2023 |
Jajko3 krojone na liściu sałaty, z majonezem3 i szczypiorem, papryka, chleb1 orkiszowy z masłem2, kakao2 |
Bułka grahamka z masłem, ser biały2, pomidor, herbata z cytryną Zupa szczawiowa z ryżem6 |
Ryba4 smażona, ziemniaki2, surówka z kiszonej kapusty, kompot |
|
Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.
DZIEŃ |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE + ZUPA |
II DANIE |
PONIEDZIAŁEK 27.03.2023 |
Płatki kukurydziane1 na mleku2, chleb1 pszenny , masło2, makrela w pomidorach4 z serem białym2, papryka, herbata owocowa |
Bułka1 grahamka z masłem2, pasztet zapiekany, pomidor, sałata, kawa na mleku2 Rosół z makaronem1,6 |
Potrawka1 z kurczaka ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot |
WTOREK 28.03.2023 |
Płatki owsiane na mleku2, sałatka jarzynowa 3,6, chleb1żytni z masłem2 , herbata owocowa |
Kisiel z jabłkami
Zupa groszkowa1,2,6 |
Spaghetti (makaron z pełnego ziarna)1, owoc, kompot |
ŚRODA 29.03.2023 |
Szwedzki stół- pieczywo1 mieszane, jajko3, ser2 żółty, kiełbasa szynkowa, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, bawarka2 |
Jajecznica ze szczypiorkiem3, bułka1 weka z masłem2, pomidor, kakao2
Zupa wiosenna2,6 |
Naleśniki z serem1,2,3i ananasem, kompot |
CZWARTEK 30.03.2023 |
Twarożek2 z rzodkiewką i szczypiorem, chleb1 razowy z masłem2, ogórek, herbata imbirowo-cytrynowa |
Budyń 2 z rodzynkami, herbata owocowa
Zupa krem z białych warzyw6 |
Kotlet devolaille 1,3, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot |
PIĄTEK 31.03.2023 |
Płatki ryżowe1 na mleku2, ser żółty2, chleb1 orkiszowy z masłem2, pomidor, awokado, sałata, herbata |
Bułka weka 1 z masłem2, serek homogenizowany2, mięta. Zupa pomidorowa2,6z ryżem |
Kotlet rybny3,4, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot |
Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.