JADŁOSPIS

DZIEŃ

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE + ZUPA

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

22.10.2018

Pasta z makreli4, chleb1 z masłem2, pomidor, rzodkiewka, kakao2

Kasza manna1 na mleku2  z musem truskawkowym

Zupa krem z kalafiora2,6

Klopsik drobiowo- wieprzowy, mix kasz (jaglana, jęczmienna1) brokuł, kompot

WTOREK

23.10.2018

Płatki jęczmienne1 na mleku2, bułka1 z masłem2, sałata, pomidor, jajko3 krojone, herbata owocowa

Szynka pieczona w ziołach (wyrób własny), bułka1 weka z masłem2, sałata, ogórek

Barszcz czerwony1,2,6

Krokiet serowo – ziemniaczany1,2, sos pomidorowy1, tarta marchew, kompot.

ŚRODA

24.10.2018

Bułka1 z masłem2, pasta z wędzonego kurczaka, papryka, ogórek, kawa1 z mlekiem2

Ciasto ucierane1,3 z marchewką, mleko2

 

Zupa wiedeńska6

Sos mięsno-warzywny6, ryż, surówka z białej kapusty, kompot

CZWARTEK

25.10.2018

Chleb razowy1 z masłem2, sałata, pomidor, rzodkiewka, szynka gotowana, bawarka2

Chałka1 z masłem2 i białym serem2, herbata z cytryną

 

Zupa jarzynowa 2,6

Łazanki1 z kiszonej kapusty, owoc, kompot

PIĄTEK

26.10.2018

Płatki owsiane na mleku2, bułka1 grahamka z masłem2, sałatą, pomidorem, pasztet zapiekany3,6, herbata owocowa

Talerz rozmaitości: (pieczywo1 mieszane z masłem2, wędlina, jajko3, ser żółty2, sałata, pomidor, rzodkiewka, ogórek), kakao2

Zupa śródziemnomorska6

Ryba smażona1,3,4  warzywa na parze, ziemniaki z koperkiem, kompot

Na terenie naszej kuchni w trakcie przygotowywania posiłków wykorzystane zostały: gluten1, mleko2, jaja3, ryby4, soja5, seler6, gorczyca7, sezam8. Substancje te  mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.