20.01. w naszej grupie odbyły się warsztaty kulinarne. Dzieci zamieniły się w cukierników i stworzyły zdrowe przekąski- tzw. „kulki mocy”. Na stołach znalazły się: zmielone ziarna słonecznika i dyni, orzechy laskowe, płatki owsiane, banany, daktyle, siemię lniane, amarantus, wiórki kokosowe, kakao, skórka pomarańczowa. Po obraniu bananów zmielilismy je z namoczonymi daktylami. Do tak przygotowanej bazy dzieci dodawały wybrane przez siebie składniki. Po uformowaniu kulek, obtaczali je w wybranej przez siebie posypce. Każdy zabrał przygotowaną przez siebie kulkę bądź kulki do domu jako zdrowy deser 🙂 

Kategorie: Archiwum

Skip to content

Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

Ustawienia plików cookie na tej stronie internetowej są ustawione na "zezwalaj na pliki cookie", aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z przeglądania. Jeśli nadal używasz tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz "Akceptuj" poniżej, to wyrażasz na to zgodę.

Zamknij