16 października nasza grupa miała możliwość wielozmysłowego poznawania różnych warzyw i owoców. Dzieci klasyfikowały owoce i warzywa m.in. ze względu na wielkość, kształt, kolor, smak. Dzieci tego dnia dotykały, wąchały oraz smakowały np. kiwi, pomarańczę,melona, winogrono, liczi, ogórka, marchewkę, paprykę i inne. Piątkowe zajęcia wyśmienicie aktywizowały przedszkolaków i angażowały ich wszystkie zmysły- uczymy się najlepiej przez doświadczanie. Kilkoro dzieci udało się  przekonać do przełamania wcześniejszej niechęci i spróbowania nowych smaków co nasz baaardzo cieszy.

Kategorie: Grupa 3

Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

Ustawienia plików cookie na tej stronie internetowej są ustawione na "zezwalaj na pliki cookie", aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z przeglądania. Jeśli nadal używasz tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz "Akceptuj" poniżej, to wyrażasz na to zgodę.

Zamknij